Gyógyító Pillanatok© - A tudatosság felszabadít!

Pataki Bea addiktológus természetgyógyász blogja

Sodródás
Hogyan juthatunk ki a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetekből is?

Az S.O.S. nemzetközi morzekód vészjelzés.

Három rövid, három hosszú és újabb három rövid jelzésből áll (· · · — — — · · ·), amely jel szétbontva az S, az O, és az S betűknek felelnek meg.

 

s_o_s.jpg

 

1906. október 3-án fogadták el ennek a nemzetközi jelzésnek a használatát egy berlini rádiókonferencián.

A vészjelzést első ízben 1909-ben, az SS Slavonia hajó használta Portugália partjainak közelében.

Az S.O.S. jelentése

 

A rövidítésnek sokan  - és különböző változatokban - tulajdonítanak értelmet, mint

„Save Our Souls” -„Mentsétek meg a lelkeinket”, vagy

„Save Our Ship” - „Mentsétek meg a hajónkat”, vagy

„Send Our Savior” - „Küldjétek a megmentőnket”.

 

Ezeken kívül azért is egyeztek meg ebben a jelzésben, mert könnyű használni és felismerni még interferencia mellett is. 

A mai szlengben - és akár az üzleti e-mail levelezésben is - az üzenetek, mondanivaló, teendők „sürgős” státuszú megjelöléseként is használjuk.

A SzomatoDráma egy játékos, önismereti és terápiás módszer, amely üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal.

 

Vajon mikor lesz egy probléma, téma vagy tünet S.O.S. számunkra?

 

Legtöbbször akkor, amikor „túlnő” rajtunk.

Amikor minden eddig ismert eszközt bevetve sem tudunk túljutni rajta vagy megoldani.

Vagy amikor már elviselhetetlenné válik a szenvedés, vagy tarthatatlanná, elfogadhatatlanná a helyzetünk. Vagy amikor már nagyon elegünk lesz belőle.  

Vajon hányszor érzünk teljes tehetetlenséget, és totálisan kilátástalannak a helyzetünket?

Hányszor tesszük fel a kínzó kérdést: Miért történik ez…. velünk?

 

A tünetek, problémák lehetőséget adnak a fejlődésre

 

Gondoltál már arra, hogy a legrosszabb dolgok sem véletlenül történnek?

Persze nem akarom idealizálni a a traumáinkat, de...

Téged érdekel, mit üzennek a tüneteid, a problémáid, a kríziseid? Egy krízishelyzet lehet válság és lehetőség is. 

deadend.jpg

Sokaknak például kizárólag már csak a legvégső esetben „jön szóba” a radikális öngondoskodás lehetősége, tehát az, hogy felfedezzék a tüneteik problémáik önismereti vonatkozásait, mozgatórugóit.

S ez is már csak akkor, amikor a hagyományos orvoslás eszközeivel sajnos kudarcot vallottak, vagy mindössze ideiglenes sikereket, enyhülést értek el.

Nagyon gyakori az is, hogy hosszú hetekig, hónapig, évekig tartó krónikus tünetek, problémák, nehézségek után (sem) jut eszébe valakinek egyáltalán még csak feltételezni sem azt, hogy esetleg a problémája összefüggésbe hozható saját magával...

...az élettörténetével, az érzéseivel, a gondolataival, a viselkedésével, lezáratlan vagy elfeledett élményekkel, egyszóval a belső világával.

Még többen vannak olyanok, akik egyáltalán nem hisznek abban, hogy ez a kettő összefüggésbe hozható: tehát a tünetek, a problémák és a személyiség. (a személyiség szerveződése, a viselkedésünk, szokásaink, a hiedelmeink, reakcióink, érzéseink stb.).

kerem_ne_zavarjanak_a_tenyekkel_en_mar_kialakitottam_a_velemenyemet.png

Máig él és pulzál az a hiedelem, hogy az önismeret egy félelmetes dolog, ahol valami „rossz dolog” derül ki rólunk.

Mindmáig azért nem „zsigeri” ötlet egy önismereti segítőtől, esetleg pszichológustól vagy pszichiátertől segítséget kérni, mert azt gondolják, hogy akkor ez azt jelenti, hogy valami baj van velük.

Sokszor olvasom az ONLINE egyéni konzultációkra való bejelentkezők leveleiben, hogy hosszasan „gyűjtötték az erőt és a bátorságot”, hogy be merjenek jelentkezni. 

Az egyéni konzultációkon és önismereti programokon nem azt keressük, hogy valakivel „Mi a „gáz”?, hanem, hogy valakiben „Hol a tűz?”

Hol van az a – rég elfeledett, elhanyagolt vagy éppen törődésre vágyó – rész, élmény, én-rész vagy érzés bennünk, ami azt várja, hogy a felszínre törhessen, hogy láthatóvá váljon, hogy meggyógyulhasson, hogy elrendeződhessen, megnyugodhasson, megbékélhessen végre.

Legtöbbször az (elhanyagolt) BELSŐ VILÁGUNK, a bennünk rejlő kihasználatlan potenciál kiált fel „nyavalyáink”
képében önmagunkat figyelmeztetve, emlékeztetve, sokszor már rimánkodva:

S.O.S.! Save our Soul!

Pardox módon mi vagyunk, aki felkiált, és mi magunk vagyunk az is, aki a saját segítségünkre siet!

Azzal, hogy hozunk egy döntést a befelé fordulásra, önmagunk megismerésének igényére, ha feléled bennünk a vágy hogy feltárjuk problémáink önismereti hátterét, egyúttal ZÖLD utat, engedélyt adunk arra, hogy az Élet, a Gondviselés, a Sors felkínálja, megadja számunkra a legkedvezőbb és éppen időszerű megoldásokat, lehetőségeket.

Amint felvállaljuk a felelősséget állapotunkért, és őszintén szeretnénk önmagunkból fakadó válaszokat kapni, megkapjuk a „mentőövet”.

✅ Te is elindulhatsz az önmegismerés kalandos útján, választ kapva a kérdésre: mit üzennek a tüneteid, a problémáid, mit tehetsz önmagadért! ONLINE egyéni konzultáció időpontfoglalás ide kattintva

 

Szeretettel várlak, Bea

 bea-szeken-tamaszkodos.jpgPataki Bea
Szomatodráma Központ önismereti programok szervezése, szakmai koordinációja

szomatodráma szakember, addiktológus természetgyógyász

A Gyógyító Pillanatok © tulajdonosa

+36-70-547-4007
info@gyogyitopillanatok.hu
www.gyogyitopillanatok.hu

Megtalálsz a Facebookon és az Instagramon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyitopillanatok.blog.hu/api/trackback/id/tr3815974108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gyógyító Pillanatok© - A tudatosság felszabadít!

Hogyan függ össze önismeret és gyógyulás? Inspiráló gondolatok egészségről, tünetekről, az öngyógyítás lehetőségeiről

Gyógyító Pillanatok a Facebookon

Címkék

2020 (1) 2021 (1) 4lépés (1) 4ősimantra (1) áldozat (1) amatőr lélekbúvár (1) analízis (1) armageddon (1) árnyék (1) átalakulás (5) a kék az új zöld (1) bántalmazás (6) bántalmazó (1) belő erő (1) belső erőforrás (2) betegség (1) carsoncoma (1) clickbait (1) covid (1) családi minták (2) cukorbetegség (1) diagnózis (1) digitáli bennszülött (1) double bind (1) dr. buda lászló (1) egyéni konzultáció (4) egységélmény (1) együttérzés (1) elengedés (1) elmélyülés (1) élményterápia (1) énkép (6) erőszak (1) értsd meg a tüneteidet (1) érzelmi bántalmazás (6) érzések (3) fájdalmak (1) fájdalom (1) fake news (1) fake news gyermekkor (1) fejlődés (2) félelem (1) felismerés (5) feloldás (1) felszabadulás (1) fény (1) fétis (1) figyelmeztető jelek (1) függőség (1) görbe tükör (1) gyermekkor (1) gyermeknevelés (1) gygyulás (1) gyógyítódallamok (1) gyógyító játék (1) gyógyulás (14) haiku (1) határsértés (1) hiány (1) hiedelmek (1) hírek (1) humor (1) illúziók (1) influencing (1) információs társadalom (1) internet (1) játék (1) játszmák (3) kaland (1) kapcsolat (1) kapcsolódás (1) kattintáspszichológia (3) kettős kötés (1) komment (1) kötődési trauma (1) krízis (1) kutúra (1) magyar (1) manipuláció (3) meddőség (1) megbocsátás (1) megismerés (1) megoldás (4) megújulás (4) mellékhatások (1) mérgező kapcsolatok (1) miben hiszel? (1) mit üzen a tested? (1) nárcisztikus kapcsolat (1) nárcizmus (1) negatív (1) nehézségek (2) női betegség (1) női elvonulás (4) normák (1) oktatás (1) oldódás (1) ölelés (1) önbántalmazás (1) öndiagnózis (1) öngondoskodás (1) öngyógyítás (4) önismeret (17) önismeretimémek (1) önismereti munka (1) önsimeret (3) önszeretet (6) önszeretet-hiány (1) ősbizalom (1) pajzsmirigy alulműködés (1) pánikbetegség (1) párkapcsolat (3) patakibea (1) poszttraumás fejlődés (1) poszttraumás növekedés (1) pozitív (1) projekció (1) psziché akadémia (1) redflags (1) rejtett bántalmazás (1) reménytelenség (1) segítség (1) segítség kérése (1) siker (1) sos (1) stroop-hatás (1) személyiség (1) személyiségtípusok (1) személyiségzavar (2) szeretet (1) szeretetkapcsolat (1) szeretetlenség (1) szexualitás (1) szóbeli bántalmazás (1) szoftverfrissítés (1) szomatodráma (10) társfüggőség (1) tehetetlenség (1) terápia (1) test (2) tisztelet (1) transzgenerációs minták (1) trauma (2) traumafeldolgozás (1) traumás kötődés (1) tudatosság (10) tudatosságfelszabadít (5) tudattalan (1) tünetek (5) vákuum (1) változás (10) változatlanság biztonsága (1) véleményvezérek (1) vicces (1) vigyázat (1) világjárvány (1) viselkedés (1) viselkedési zavarok (1)
süti beállítások módosítása